CONSUMER SERVICE

You can find more information about our products, their storage and features. If you have questions or suggestions, please write us via the contact form below. We will process your request as quickly as possible.

Product notes

Gluten-free products

  • Chocolate covered jellies
  • Sugar coated jellies
  • Milk Chocolate Lollies


GMO-Note

Our products are non-GMO and without genetically modified raw materials.

The product is, according to our today`s state of knowledge, not subject to labeling in the sense of Regulation (EC) 1829/2003 of the European Parliament and of the Council of 22.09.2003 on genetically modified food and feed as well as Regulation (EC) 1830/2003 of the European Parliament and of the Council of 22.09.2003 concerning the traceability and labeling of genetically modified organisms and the traceability of food and feed products produced from genetically modified organisms as well as amending Directive 2001/18/EC.


Storage recommendation for chocolate and jellies

For good quality of chocolate, should be some note for the right storage:

1. Chocolate and jelly are sensitive to moisture.

They should be stored in a dry place and temperature shocks are avoided.

Sugared jelly should be exposed to excessive moisture, because sugar is hygroscopic. Otherwise, there will "damp jelly".



2. Chocolate is heat sensitive.

Optimum storage temperature should be between 12 ° C and 20 ° C and do not fluctuate constantly, otherwise it can lead to so-called "fat bloom". "Fat bloom" is mostly cocoa butter.

Jelly also captures "sweat" at high temperatures and to the jelly stand to lose durability. The jelly loses its consistency, water may leak from jelly and leads to "damp jelly".



3. Chocolate is odor-sensitive.

Especially white chocolate because is very easy to odors of to the high fat (cocoa butter). They should be stored in an airtight and odor-free packaging. You should keep chocolate away from strong-smelling foods.



4. Chocolate is sensitive to oxidation.

It may not be in the light and should be packed.

If you pay attention to recommendations c hocolate following average shelf life:

  • Dark chocolate approximately 2 years
  • Milk chocolates approximately 1.5 years
  • White chocolate approximately 1 year

Our chocolates have the following d urability :

  • Chocolates with truffle filling: 12 months
  • Chocolates with liquid alcohol filling: 9 months

Durability of jelly:

  • Chocolate coated jellies: 12 months
  • Sugar coated jellies: 9 months

The expiry date is also marked on the package.


Vegetarian products

BERGGOLD jelly products are made with vegetable gelling agent "agar-agar" and contain no animal ingredients.



Bitte prüfen Sie Ihren E-Mail Eingang

Wir haben Ihnen soeben eine E-Mail gesendet. Verwenden Sie den Link in der E-Mail um Ihre persönlichen Newsletter Optionen zu anzupassen.

Bitte prüfen Sie Ihren E-Mail Eingang

Wir haben Ihnen soeben eine E-Mail gesendet. Verwenden Sie den Link in der E-Mail um die Newsletter-Anmeldung abzuschließen.

Sie sind nicht zum Newsletter angemeldet.

Wir konnten Sie mit der angegebenen E-Mail-Adresse nicht in unserem Verteiler finden.

Zurück

Hinweis

Sie sind bereits mit der Angegebenen E-Mail-Adresse zum Newsletter angemeldet.

Zurück

Newsletteranmeldung Abgeschlossen.

Sie sind jetzt zu unserem Newsletter Angemeldet.

Fehler

Der Verwendete Link ist nicht mehr gültig.

Einstellungen

Datenschutz-Optionen

Unsere Website nutzt Funktionen des Webanalysedienstes Google Analytics, die uns helfen, unsere Website zu verbessern und ein optimales Kundenerlebnis zu ermöglichen. Lesen Sie unsere Datenschutzerklärung um mehr über Google Analytics und die Verwendung von Cookies zu erfahren.

 

Änderungen Speichern

Newsletter Anmeldung

Bitte geben Sie Ihre E-Mail-Adresse an.
Die Angabe von Anrede, Vor- und Nachname ist freiwillig.

Nach dem Klick auf "Anmeldelink senden" erhalten Sie eine E-Mail zur Bestätigung Ihrer E-Mail-Adresse.

 



Anmeldelink senden

Newsletter Abmeldung

Nach dem Klick auf "Abmeldelink senden" erhalten Sie eine E-Mail zur Bestätigung Ihrer E-Mail-Adresse.

 

Abmeldelink senden

Fehler

Die Angegebene E-Mail-Adresse wurde in unserem Verteiler nicht gefunden.

 

Zurück

Bitte prüfen Sie Ihren E-Mail Eingang

Wir haben Ihnen soeben eine E-Mail gesendet. Verwenden Sie den Link in der E-Mail um die Newsletter-Abmeldung abzuschließen.

Newsletter Abmeldung

Sie haben sich erfolgreich vom Newsletter abgemeldet.